Máme otevřeno denně od 08:00 do 16:00
cs

Potěšte své blízké pod vánočním stromečkem

13.11.2023

Blíží se nejkrásnější čas celého roku. Čas, kdy se setkáváme se svou rodinou a milovanými blízkými. Čas, kdy se společně radujeme z maličkostí a nad dobrým jídlem. Čas, kdy zachumlaní v dece sledujeme pohádky. Abyste se vyhnuli stresu, co komu koupit, máme pro vás několik nápadů na originální vánoční dárky. Tyhle vaše blízké rozzáří.

Milující vzpomínky a kupa dobrot pro babičku

Fotoalbum plné vzpomínek

Vyberte fotoalbum s krásným designem, který vaši babičku dojme, nebo si rovnou nechte natisknout nějaké s vlastními fotografiemi na obalu. Dovnitř pak vyberte snímky ze společně strávených chvil. Vaše bábi bude dojatá. 

💡 Vytiskněte si své fotky z mobilu a na počkání například zde

Recepty s dobrotami

Je vaše babička gurmánka, která nadevše ráda vaří? Vytvořte pro ni kuchařku s rodinnými recepty a nezapomeňte ponechat místo na její vlastní kulinářské poklady. Až příště babičku navštívíte, jistě vás při společném posezení překvapí dobrým jídlem.

Lázně a wellness

Objednejte své babičce masáž, wellness pobyt nebo třeba pedikúru. Anebo poukázku kupte hned dvakrát! Společně si tak užijete pohodový den a zasloužený odpočinek, kdy je o vás dokonale postaráno.

💡Wellness pobyty a dovolené hledejte například tady

Společné popletení

Je vaše babi vášnivá pletařka s horou rozpletených svetrů? Nebo je začátečnice, která štrikuje svoje první ponožky? Vyšlete ji na pletařský workshop! Spolu s dalšími babičkami si užije pěkný den a třeba odkouká pletařské fígle, které ještě nezná.

💡Workshop naleznete třeba zde ➡️ Ponožky od babičky


Akční příběh, který zahřeje u srdce i dědečka

Knížka, která nadchne

Ať je váš děda intelektuál nebo se rád začte do detektivky à la Agatha Christie, v obou případech bude kniha správnou volbou. Nenápadně omrkněte dědovu knihovnu nebo se zeptejte na oblíbeného autora, a vzhůru na nákupy. Pokud máte dědu knihomola a nechcete šlápnout vedle, věnujte mu poukaz do knihkupectví.

➡️ JOBka Tip!

💡S JOBka benefit card máte slevu 20% na e-shop albatrosmedia.cz (pro využití slevy - zadejte slevový kód: SPHERE20)

Dobrý čaj nebo káva dělá divy

Až se váš dědeček usadí do oblíbeného křesla s pěknou knihou, potěší ho šálek výborné kávy nebo čaje. Vyberte neobvyklé příchutě, nebo vsaďte na osvědčenou klasiku. Takový sypaný čaj nemá mezi sáčky konkurenci. A dobrá káva s příchutí vaječného likéru nebo třeba mandlí zahřeje víc než ta obyčejná.

💡 Znáte výborné sypané čaje Sonnentor

Vyrazte na společný výlet

Takový poukaz na výlet udělá radost a ještě přinese nové zážitky. Ideální je třeba prohlídka galerie, návštěva muzea, nebo třeba návštěva v pivovaru i s ochutnávkou. Děda horal s nezdolným duchem zase rád vyrazí na horskou túru. 🏔️

💡Co třeba prohlídka Plzeňského Prazdroje? Během 110 minut navštívíte , stáčírnu, historické prostory pivovaru, ochutnáte suroviny, ze kterých se legendární ležák vyrábí a navštívíte i moderní varnu. Na závěr sestoupíte do pivovarských sklepů, kde ochutnáte pivo Pilsner Urquell čepované přímo z dubových ležáckých sudů. 🍺

Kousek přírody uvnitř sklenice

Vyprahlá poušť nebo kus deštného pralesa kdekoli vás napadne. To jsou mechária. Můžete koupit už hotové mechárium, sadu na domácí výrobu i s návodem nebo svého dědečka pošlete na workshop, kde si mechárium nejen postaví, ale taky se dozví, jak o něj pečovat.

💡Sadu na mechárium najdete třeba zdeKousek přírody může konečně až k vám domu poštou. Díky Sadám s návodem si dokáže mechárium vytvořit každý a podle svého gusta.

 

Krásné maličkosti plné radosti pro maminku

Wellness balíček

Nic se nevyrovná horké koupeli, oblíbené vůni a kvalitní pečující kosmetice. Sestavte své mamince domácí lázeňskou sadu pro odpočinek a relaxaci. Skvělými doplňky jsou aromatické svíčky a esenciální olejíčky.

💡Koukněte na přírodní a aromaterapeutickou kosmetiku z Českého Švýcarska. 

Maličkosti pro krásu

Kupte své mamince drobný šperk, oblíbený parfém nebo celou kosmetickou sadu. A pokud jste si jistí v kramflecích, místo pečující kosmetiky sáhněte po dekorativní kosmetice. Třeba nové kosmetické štětce, zajímavá rtěnka nebo nová řasenka může být nečekaným a milým překvapením.

➡️ JOBka tip!

💡S JOBka benefit card můžete mít 10% slevu na Českou přírodní bylinnou kosmetiku RYOR. 😍

Poukaz do oblíbeného obchodu

Nevíte, co konkrétně vaši maminku potěší? Pořiďte jí poukázku do oblíbeného obchodu, kde ráda nakupuje. Sama si pak vybere to, co jí udělá největší radost. Dnes dárkové poukazy prodává většina kamenných prodejen. 

Fotky rovnou v rámečku

Snímky z dovolené fotí každý. Ale nechat je v telefonu je velká škoda! Vyvolejte je a nechte si je zaslat přímo v rámečku podle vašeho výběru! Můžete tak "orámovat" celou zeď.

💡 Zde stačí pár kliknutí ➡️ A vaše zdi budou zdobit fotografie plné krásných vzpomínek. Navrhněte krásné stěny se svými oblíbenými fotkami. Bez vrtání! 🏞️

Nezapomenutelné zážitky po celou sezónu pro tatínka

Koníčky jsou jistota

Ať už váš tatínek rybaří, brázdí silnice na dvou kolech, něco kutí v garáži, leze po skalách nebo vaří ty nejlepší jídla na světě, dárky pro jeho koníčky jsou to pravé. Pořiďte mu novou sadu na grilování, nové karabiny na skály, vtipnou zástěru na vaření nebo třeba dobrodružný let balonem.

💡 Různé zážitky najdete například zde

Lístky na koncert nebo sportovní utkání

Hraje příští rok oblíbená kapela vašeho taťky někde poblíž? Nebo dokonce kapela z mládí? Skvělým dárkem jsou lístky na koncert, které můžete doplnit tematicky sladěným tričkem. Takové tričko s potiskem kapely je na koncert to pravé! A totéž platí pro fotbalové nebo hokejové utkání.

💡 Příští rok nás čeká spoustu zajímavých koncertů. 🎙️

Výbavička pro kolového miláčka

Nezáleží, kolik kol má miláček vašeho táty. Jedno je pořád jistý. Holky a auta se nepůjčujou. Na druhou stranu, pořádná pasta na chromování na taťkově motorce nebo zásoba vosku, aby auto přežilo rozsolené silnice, se hodí vždycky. Vyberte třeba celou sadu a hurá s ní pod stromeček!

Chovatel ovcí nebo zloděj stád

Proměňte svého tátu na chovatele ovcí třeba na jeden den nebo déle. Naučí se stříhat ovce, třídit vlnu podle kvality a barvy, zjistí, jak se pere a češe, až z ní vznikne příze vhodná k pletení.

💡 Co třeba pasení ovcí v Beskydech? Určitě zážitek na celý život. 😍


Hravé dárky plné kreativity pro děti

Kreativní stavebnice

Zábavné a vzdělávací stavebnice jako LEGO jsou geniální! Fantazii se meze nekladou a děti mohou budovat celý den. Domy, auta, města nebo hradby. Podpořte jejich kreativitu a dopřejte jim zábavu pro dlouhé zimní dny.

💡 Koukněte co je u lega nového. 

Knížky

Máte doma malého knihomola? Taková oblíbená knižní série je skvělým dárkem. A když ji doplníte figurkami oblíbených postav, tematickým tričkem nebo plakátem, radost je téměř zaručena.

Chlupatý kamarád

Menší děti zaručeně nadchnete plyšovým zvířátkem. Nemůžete mít živé zvířátko doma? Pořiďte plyšové. Nový kamarád se s vašimi dětmi zavrtá i do postele a nezanechá jediný chlup 🙃

Ošetřovatelem v zoo

Zapomeňte na rodinný výlet do zoo. Vyšlete své dítko na celý den do zákulisí. Vyfasuje uniformu a bezpečnostní pokyny a hurá do akce. Krmení zvířat, kydání výběhu a zběžná obhlídka zoo jsou součástí programu.

💡 Například Farmapark u Toma se na vás těší. 🦔

Křupavá dobrota nebo teplý pelíšek pro mazlíčky

Pelíšek pro chlupaté sny

Pohodlný a měkký pelíšek nebo postel pro domácího mazlíčka bude místem, kde se bude cítit bezpečně a pohodlně.

Hračky a pamlsky

Nové hračky a chutné pamlsky jsou vždy skvělým dárkem pro chlupaté kamarády. Ať už máte pejska, kočičku, králíka, či jiného hlodavce. Stejnou radost uděláte i papouškovi, nebo třeba ježkovi. Dobroty má každý rád 🐶

💡 Spoustu věcí pro své miláčky naleznete zde

Obojek na míru

Obojek na míru pro vašeho chlupáče se stane estetickým i funkčním doplňkem. Podle vybraného materiálu si můžete vybrat metodu vyšívání, gravírování nebo vtisknutí. Adresa se pak hodí v případě, že si váš parťák vyrazil na procházku bez vás 🙃

💡 Krásné obojky na míru kvalitní české výroby. 🦮

Vkusné dárky pro každou příležitost

Někdy byste rádi obdarovali někoho, koho zas tolik neznáte. Nevíte, co má doma, co už zažil, kde rád nakupuje, jaké vůně preferuje. Naštěstí existuje řada univerzálních, ale vkusných dárků, které potěší prakticky každého.

Pěkné pero nebo notes

Pěkné pero třeba i s gravírováním nadchne dámy i pány. S kvalitním perem se píše mnohem lépe než s obyčejnou propiskou. Máte na výběr z plnicích i kuličkových, keramických, ocelových i skleněných. Když pero doplníte pěkným notesem, máte o dárek postaráno.

Láhev dobrého pití

Lahvinka dobré whisky nebo 20letého rumu potěší každého gurmána. A kdo ví, třeba si nad skleničkou posedíte společně. Jen se předem ujistěte, že váš známý není abstinent.

Oooooobří hrnek

Je to klišé, hrnků má každý doma dost. Ale co takový, který pojme litr čaje? Má vtipný nápis, který vystihuje obdarovaného? Obří hrnek potěší každého milovníka čajů. Čím déle obsah hrnku vydrží, tím lépe. Čaje zkrátka není nikdy dost!

Sládek nebo mistr sýrař

Potěšte chuťové pohárky svých známých. Degustační balíček piv nebo sýrů potěší každého gurmána. Pokud jsou vaši známí dobrodruzi, vyberte pivní nebo sýrovou sadu, se kterou si svůj lahodný nápoj nebo pokrm vyrobí sami!

💡 Sýrařská sada na domácí výrobu měkkých sýrů STŘEDNÍ pro začátečníky - sýrařská sada na domácí sýr je určena pro výrobu čerstvých přírodních sýrů z kravského, kozího nebo ovčího mléka. 

Chcete vánočním dárkem potěšit někoho, kdo v životě takové štěstí nemá?

💡 Znáte Ježíškova vnoučata

Ježíškova vnoučata jsou celoroční projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, jehož hlavním vrcholem je předvánoční sbírka. Na webu jeziskovavnoucata.cz mají lidé, vždy od poloviny listopadu, možnost vybírat si z tisíců přání seniorů, která následně plní. 

💡 Nebo zde má Váš nákup velký smysl pro desítky osob se zdravotním postižením z Vysočiny, kteří pomáhají udržet e-shop v chodu. 

💡 Tímto projektem Milý Ježíšku  splníte konkrétní vánoční přání dítěte z dětského domova. 

Extra bonusový JOBka tip

Velkým pomocníkem při nákupu dárků může být i slevová JOBka benefit card, se kterou celoročně ušetříte 5-30 % na svých oblíbených produktech nebo báječných dárečkách pro své blízké. Karta platí na 800 e-shopů, 700 hotelů, penzionů a lázní, 600 sportovních a wellness center, 900 restaurací a vinařství, a mnoho dalších. Stačí jediné, mít ve své JOBka aplikaci aktivovaný modul Sphere. Pokud modul nemáte, požádejte našeho obchodního zástupce o podrobnější informace.

Každý dárek má svou hodnotu v tom, s jakou láskou a péčí jste ho vybírali. Často bývá tím nejlepším dárkem společně strávený čas, vaše pozornost a něco dobrého na zub. Užijte si společné chvíle plné lásky a radosti s vašimi blízkými. Přejeme vám krásné a láskyplné Vánoce! 🎄